Renard: 'Zelfs met een gelijkspel was ik zwaar teleurgesteld geweest'

marokko
10
15 jun '18
Dit was het ergste wat Marokko kon overkomen, aldus de 49-jarige Fransman.

Na afloop van dit met 0-1 verloren groepsduel tegen Iran stond bondscoach Hervé Renard de aanwezige pers te woord. De trainer die laat in de tweede helft besloot Ayoub El Kaabi te vervangen voor schlemiel Aziz Bouhaddouz kan het zelf ook maar moeilijk geloven. In een wedstrijd waarin het erom spande verzuimde het door Renard gesmede collectief tegenstander Iran te overrompelen. Alleen in de beginfase was Marokko de bovenliggende partij, daarna werd het in zowel spelopbouw als afronding te slordig.

''Met nog 2 wedstrijden in het vooruitzicht is er nog altijd hoop''
Over het spelverloop was Renard verre van tevreden: ''Al was ik met een gelijkspel naar deze persconferentie gekomen, zelfs dan zou ik zwaar teleurgesteld zijn geweest. Maar wat er in blessuretijd is gebeurd was het ergste wat ons kon overkomen. Met de kansen die we hadden kun je je heel goed voorstellen hoe diep dit verlies er nu bij ons in zit. Desalniettemin blijft er nog hoop bestaan met de 2 wedstrijden die we nog in het vooruitzicht hebben.''

Photocredit: FRMF.ma