Begrip Koolmees voor stop anoniem solliciteren

algemeen
276
16 jun 12:00
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft er begrip voor dat vijf grote gemeenten die een proef deden met anoniem solliciteren daarmee stoppen.
De gemeenten zeggen dat ze geen effect zagen. Trouw meldde vrijdag dat Zwolle de namen en geboorteplaatsen van sollicitanten niet meer onleesbaar maakt. Eerder zetten Utrecht, Groningen, Amersfoort en Groningen al een punt achter de proef.

Volgens de minister was eerder ook al uit buitenlands onderzoek gebleken dat "anoniem solliciteren op zich weinig effect heeft’’. Maar dat betekent niet dat diversiteit niet een aandachtspunt moet blijven bij het wervingsbeleid van bedrijven en organisaties, aldus Koolmees.

Koolmees wil dan ook dat diversiteit op de werkvloer een aandachtspunt blijft "omdat we nog steeds zien dat mensen met een Turks-Nederlandse of Marokkaans-Nederlandse achtergrond een achterstand hebben op de arbeidsmarkt’’. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) komt binnenkort met een plan om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken.
© ANP 2018
stop
anoniem
solliciteren
discriminatie
arsbeidsmarkt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
uefa
doden
gewonden
rotterdam
kinderen
ziekenhuis
integratie
kinderdagverblijf
duitsland
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
hakim ziyech
amsterdam