Zonne-energie: 125 dollar miljoen extra voor Noor-Midelt

marokko
1
16 jun '18
De bedoeling is dat Noor-Midelt nog groter zal worden dan het zonnecomplex Noor-Ouarzazate.

De Wereldbank heeft aanvullende steun van 125 miljoen dollar goedgekeurd voor de ontwikkeling van de zonne-energiecentrales Noor-Midelt I en II, die uiteindelijk een capaciteit van 600 tot 800 MW zullen hebben.

Het Clean Technology Fund draagt ​​25 miljoen dollar bij aan deze financiering. Deze faciliteiten vormen het tweede zonnecomplex (CSP), gebouwd onder het 'Marokkaanse Plan voor Zonne-energie Noor', bericht Medias24.

Het zonnecomplex Noor-Ouarzazate, die dit jaar moet worden opgeleverd met een capaciteit van 580 MW, zal elektriciteit leveren aan meer dan een miljoen inwoners. Ook moet het de afhankelijkheid van Marokko van olie verminderen met een hoeveelheid van 2,5 miljoen ton per jaar, en koolstofemissie met 760.000 ton per jaar. Als het klaar is, zal het zonnecomplex van Noor-Midelt nog groter zijn dan dat van Noor-Ouarzazate.

"Voor Marokko is het een nieuwe stap op weg naar een schone toekomst", zegt Marie Françoise Nelly, directeur van de Wereldbank voor de Maghreb-regio, in een verklaring. "Het Noor-Midelt complex bevestigt de baanbrekende rol van Marokko in de regio op het gebied van hernieuwbare energie".

© Redactie 2018
marokko
wereldbank
zonne-energie
noor-midelt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?