Voorzitter Lekjaa spreekt selectie moed in tijdens persoonlijke toespraak

sport
9
16 jun '18
Daags na de van Iran verloren openingswedstrijd was Faouzi Lekjaa daar om de selectie en de technische staf nog enige moed in te spreken.
Vandaag bleek nog maar weer eens dat deze voorzitter niet alleen voor het pluche bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF zit. Zoals verwacht, ook door wat we tijdens de persconferentie konden vernemen en wat duidelijk werd uit de interviews met enkele internationals, heeft de verliespartij van gisteravond er enorm ingehakt. De schlemiel van de avond, Aziz Bouhaddouz, kon naar eigen zeggen niet anders doen dan zijn excuses aanbieden aan alle (wereld)burgers die Marokko telt. 

Lekjaa vertelde dat heel Marokko achter hen staat
Vandaar ook dat Lekjaa, zo betrokken als dat we hem kennen, besloot zijn WK-ganger op te peppen middels een toespraak. Op de website van de bond is te lezen dat de preses gezegd heeft dat men al trots moet zijn op de prestatie zich te hebben gekwalificeerd. Marokko behoort door deze deelname tot één van de 32 beste ploegen ter wereld. Ook zou hij hen op het hart hebben gedrukt dat in het verleden, doelend op de edities van 1986 en 1998, het toernooi ook slecht begonnen was en dit later (bijna) volledig omgebogen werd (red. bereiken tweede ronde tijdens 1986 en fantastisch onthaal in Marokko na vroege uitschakeling in Frankrijk in 1998). 

Tenslotte verzekerde de voormalig voorzitter van RS Berkane hen van de enorme supportersaanhang die nog steeds vierkant achter de ploeg staat. 

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
faouzi lekjaa
hervé renard
iran
peptalk
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten