FIFA: 'Zijn geschokt door de medische behandeling van Amrabat'

marokko
19
18 jun '18
Het zag er inderdaad niet al te professioneel uit: een Nordin Amrabat die duidelijk even buiten bewustzijn was, werd flink door elkaar geschud door de medische staf van Marokko.

Als het aan de aanvaller zelf ligt dan staat hij overmorgen gewoon op het veld, aldus de international tegenover verslaggever Joep Schreuder van de NOS. Het was voor vriend en vijand even schrikken toen de contractspeler van Watford op een zeer ongelukkige wijze viel na een botsing met de Iraniër Mehdi Taremi. Amrabat kwam zo terecht dat het in eerste opzicht heel erg aannemelijk was dat hij er een hersenschudding aan over had gehouden. Naar wat nu blijkt, ook na de toelichting vanuit de Marokkaanse bond, was de speler na het voorval kort buiten bewustzijn. Over hoe de behandeling op het veld is verlopen, daar had de wereldvoetbalbond haar bedenkingen over. 

''Geschokt toen we de beelden zagen, hebben geen begrip voor de houding van de dokter''
Meteen na het uitvallen van Amrabat schreef de medische commissie van de FIFA een brief aan de Marokkaanse voetbalbond FRMF. De voorzitter van die bewuste commissie, Michel D'Hooghe, zei hier het volgende over: ''Wij waren geschokt toen we de beelden zagen en hebben geen begrip voor de houding van de dokter. Op een teamworkshop voorafgaand aan het WK hebben we uitgebreide uitleg gegeven aan de teamartsen hoe je een hersenschudding moet behandelen. We hebben onmiddellijk een brief geschreven aan de Marokkanen.''

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
nordin amrabat
abderrazak hifti
frmf
fifa
behandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?