Dodelijke aanrijding Landgraaf: Bestuurder bus belde politie zelf

algemeen
7
18 jun '18
Het OM sluit een aanslag niet uit.

Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. 

De bestuurder van de bus die betrokken was bij de dodelijke aanrijding in Landgraaf heeft maandagochtend zelf de politie gebeld en zichzelf aangegeven. De 34-jarige man uit Heerlen is in Amsterdam aangehouden, aldus het Openbaar Ministerie. Wat hij daar deed, weet het OM niet.

De man was niet bij het busje. Waar het voertuig is aangetroffen, wilde de politie niet zeggen.

"Mogelijke motieven moeten na verhoor duidelijk worden", aldus officier van justitie Daniele Weymar, die het onderzoek leidt. Het OM sluit een aanslag niet uit en noemt het een van de scenario’s die onderzocht worden.

De verdachte wordt in de loop van de dag overgebracht naar Limburg. De man zit in beperkingen, wat wil zegen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De drie gewonden van de aanrijding in Landgraaf zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Dat is meegedeeld op een persbijeenkomst in Landgraaf. De drie verkeren in zeer kritieke toestand. Het dodelijke slachtoffer is een 35-jarige man uit Heerlen.

© ANP 2018
landgraaf
aanrijding
dodelijk ongeval
zwaargewonden
dode
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?