Het verhaal van de Marokkaanse blinde Itto, toekomstige journaliste in de VS (video)

marokko
0
18 jun '18
Op 27-jarige leeftijd is Itto Outini, een jonge Marokkaanse uit Boulmane, een voorbeeld van moed en doorzettingsvermogen.

Itto Outini is nog een tiener wanneer haar leven voor altijd verandert na een ongeluk waarbij ze haar gezichtsvermogen verliest. Haar ouders zijn overleden en ze belandt op straat, nadat haar familieleden haar in de steek hebben gelaten. Een tragische bestemming, maar dat ontmoedigt het meisje niet, dat besluit te vechten om haar droom te realiseren: journaliste worden.

"Ik ging op zoek naar verenigingen die me konden helpen, de deur werd meerdere keren voor me gesloten, maar toch verloor ik nooit de hoop en had ik vertrouwen in mezelf", zegt het meisje tegen de site Medium.

Na afronding van haar studie op de middelbare school voor blinden in 2013, studeerde ze verder aan een faculteit waar ze Engels leerde. Daar doet ze een ontdekking die haar leven zal veranderen. Ze kwam in aanraking met MACECE, een commissie belast met het bevorderen van culturele en academische uitwisselingen tussen Amerikaanse en Marokkaanse burgers.

"Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik de leiders van MACECE ontmoette [...] Ze zeiden dat ik een studiebeurs kon krijgen als ik aan mijn Engels werkte en de examens behaalde. Zij vertelden me dat ik een normaal persoon was zoals de anderen", herinnert ze zich.

Na jaren van hard werken, werpen de inspanningen van Itto zijn vruchten af. Ze ontvangt de Fulbright Scholarship, waarmee ze zich bij een prestigieuze universiteit in Arkansas kan voegen om journalistiek te studeren.

"De leraren behandelen me niet anders omdat ik blind ben [...]. Het Fullbright-programma hield me op veel niveaus, het zal nu gemakkelijker voor me zijn om een baan te vinden dat me in staat zal stellen het leven van mensen met pijn te veranderen", zegt ze.

Tegenwoordig wordt Itto ondersteund door een liefhebbend pleeggezin in de Verenigde Staten dat haar steun verleent. "Ze werden mijn ouders in mijn hart, ook als zijn we geen familie van elkaar, ze hielpen mij aan een appartement aangeboden door een ander stel".YouTube link


Videocredit: Fulbright Morocco

© Redactie 2018
marokko
blind
studiebeurs
journalisitiek
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi