Saoedisch bedrijf Almarai zal een fabriek in Marokko openen

economie
3
20 jun '18
Het Saoedische bedrijf Almarai bereidt zich voor om te investeren in de melksector in Marokko.
Het ongeluk van sommigen is soms het geluk van anderen. Nu de verliezen van Centrale Danone steeds groter worden als gevolg van de boycotcampagne, bereidt de Saoedische groep Almarai zich voor om in de melksector in Marokko te investeren. De informatie werd gerapporteerd door de Hespress-website, met vermelding van een bron die Saoedische investeringen in Marokko op de voet volgt.

Het beroemde Saoedische bedrijf zou in de "centrale regio" boerderijen hebben gekocht en heeft ze al uitgerust met de nieuwste apparatuur om deze te koppelen aan melkverpakkingseenheden en bijproducten. "Het nieuwe industriële complex van de Almarai-groep zal uiterlijk eind van het jaar of uiterlijk begin 2019 operationeel zijn. De productie zal zowel voor de export als voor de lokale markt zijn", zegt de bron.

Almarai is een toonaangevende groep in de Saoedische agrovoedingssector en heeft meer dan 4.700 mensen in dienst. Op zijn naam staan niet minder dan 135.000 melkkoeien verspreid over 7 boerderijen op 150 kilometer van Riyad, in het midden van de woestijn. Het bedrijf staat genoteerd op de Riyadh Beurs en produceert meer dan 1,2 miljard liter melk per jaar, waardoor het een van de grootste boerderijen ter wereld is.
© Redactie 2018
marokko
almarai
melk
fabriek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
racisme
arrestatie
frankrijk
moskee
arie slob
vn
reda
dgsn
westland
gemeenteraad
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh