MATCHDAY: #TeamMarokko vanmiddag tegenover een zelfverzekerd Portugal

marokko
221
20 jun '18
Alles is eraan gelegen om ook tegen deze topploeg, regerend Europees kampioen Portugal, het hoofd te gaan bieden.

Vanmiddag, klokslag 14:00 (Nederlandse tijd), mag het Marokko van bondscoach Hervé Renard een eerste stap gaan zetten richting eerherstel na de ongelukkige nederlaag tegen de Iraniërs van afgelopen vrijdag (red. 0-1 verlies, eigen doelpunt Aziz Bouhaddouz). Waar Marokko zo goed begon tegen het stug spelende elftal van Carlos Queiroz, raakte het later verstrikt in het weinig aantrekkelijke strijdplan van de opponent: Iran probeerde de Leeuwen v/d Atlas, zoals van tevoren al was besproken, op alle vlakken te irriteren en uit hun spel te halen.

Lange tijd leek het erop dat ze met dat spel er hoogstens één punt uit konden slepen, tot het moment dat de eigen Bouhaddouz Marokko de das omdeed. De 31-jarige spits van FC St. Pauli kopte na de vrije trap van Iran op zeer ongelukkige wijze de bal in eigen doel binnen, dit nadat invaller Sofyan Amrabat vlak voor het eigen strafschopgebied Iran in het zadel hielp door een ondoordachte overtreding. 

''Na deze wedstrijd zullen we zien op welk niveau we zitten als voetballand''
Renard onderkent de topploeg die in Portugal zit, de Franse succescoach zei het volgende over het elftal van collega-coach Queiroz: ''Dit is een mooie kans, we nemen het op tegen de regerend Europees kampioen. Na deze wedstrijd zullen we zien op welk niveau we zitten als voetballand.''

Wedstrijdgegevens Portugal - Marokko:
tijd: 14:00 (Nederlandse tijd)
stadion: Luzhniki stadion (te Moskou)
arbitrage: Mark Geiger (Verenigde Staten)
zender: NPO1 

Photocredit: FRMF.ma


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
portugal
wk 2018
luzhniki
moskou
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?