Spelregisseur Marokko uitgeschakeld door opportuun Portugal

marokko
221
20 jun '18
Een WK-avontuur waar we in eerste nog veel van verwachtten eindigde zojuist in mineur voor het vechtelftal van bondscoach Hervé Renard.

Strijdend ten onder gaan, zo zou je het vertoonde spel van het keurkorps van de Fransman het beste kunnen omschrijven. Na in de beginminuten de zeer pijnlijke kopgoal van sterkhouder Cristiano Ronaldo te hebben geïncasseerd, herpakte de ploeg zich op verrassende wijze en ontpopte het zich vrij snel tot spelbepaler. Van begin tot eind, met een Hakim Ziyech, Nordin Amrabat en Younès Belhanda die aan de basis stonden van de opbouw, kan je Marokko met recht classificeren tot de bovenliggende partij tijdens dit tweede groepsduel. 

Gevaar in het strafschopgebied van Portugal blijft beperkt tot dreiging
Waar Marokko zichzelf het meeste mee door de vingers sneed was de afronding. Via onder andere Benatia, Belhanda, Ziyech had Marokko uitgesproken kansen om de stand op het scorebord te egaliseren. De voor Ayoub El Kaabi in de basis opgestelde Khalid Boutaïb bleek gedurende de eerste speelhelft niet in staat om gevonden te worden, de spits van Yeni Malatyaspor werd echter wel flink benadeeld: in de 30ste minuut kreeg Marokko geen strafschop toegekend na een loepzuivere overtreding op de aanvaller. Hiernaast waren er buiten deze arbitrale dwaling nog genoeg andere momenten die aandacht behoeven. Ook de VAR, de dit WK ingezette video-arbitrage, liet niet van zich horen. 

Met dit verlies is Marokko definitiefl uit de race voor doorstroming naar de tweede ronde, het is het eerste land wat officieel uitgeschakeld is. Na de laatste groepswedstrijd tegen de Spanjaarden mag de door Renard gevormde vechtploeg huiswaarts keren. Echter is wat we vandaag hebben kunnen zien een mooie stap richting eerherstel, eer die we lieten liggen in de openingswedstrijd tegen de Iraniërs (red. 0-1 verlies). Marokko dirigeerde het spel fantastisch vanmiddag in het Luzhniki stadion, het vergat alleen te scoren. Volgende week maandag is dus het moment om met een nog meer opgeheven hoofd dit eindtoernooi te verlaten. 

Basisopstelling Marokko met wijzigingen:
Munir; Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi, Boussoufa, El Ahmadi (86', Fajr), Belhanda (75', Carcela-Gonzalez), Ziyech, N. Amrabat en Boutaïb (70', El Kaabi).

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
portugal
uitschakeling
wk 2018
moskou
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?