Syrië: Het verhaal van Meryem, een Marokkaans-Italiaanse die zich aansloot bij daesh

buitenland
23
20 jun '18
Het verhaal van Meryem Rahili die in de Syrische gevangenis belandde.

Er werd al meer dan drie jaar naar Meryem gezocht door Interpol, op verzoek van de Italiaanse autoriteiten. Maar het bleek moeilijk om deze jonge vrouw van Marokkaanse afkomst te vinden, ze was van de radar verdwenen. Maar ze is nu gevonden, meldt Al Ahdath Al Maghribia, op basis van een reportage uitgezonden door een Italiaans kanaal.

Meryem sloot zich aan bij daesh toen ze nog single was, maar is inmiddels moeder van twee kinderen wiens vader een Daesh-strijder is die nu ook wegkwijnt in de Syrische gevangenis.

De jonge Marokkaans-Italiaanse vrouw bekende aan het Italiaanse televisieteam dat haar interviewde dat ze betreurde dat ze zich bij de terroristische organisatie had aangesloten en dat haar droom nu was om terug te keren naar Italië of Marokko.

Volgens onderzoek door de Italiaanse autoriteiten trad Meryem toe tot de gelederen van 'Al Khnasa'e', gelieerd aan Daesh, nadat zij het Syrische grondgebied via Turkije was binnengekomen.

Meryem werd door een rechtbank in Venetië tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, met de verplichting om het grondgebied te verlaten zodra haar straf is uitgezeten. De Italiaanse autoriteiten hebben hun Syrische ambtgenoten officieel verzocht om de jonge vrouw uit te leveren zodat ze haar gevangenisstraf kan uitzitten.

Op haar social media was ze tijdens de "regeerperiode" van Daesh nooit gestopt met het prijzen van het leven onder Daesh. Ze was enige tijd afwezig op social media, er werd zelfs even gedacht dat ze dood was na de gevechten om Raqqa.

© Redactie 2018
syrie
marokaanse
italiaanse
daesh
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?