Strategie overheid om gif beten te verminderen

buitenland
0
21 jun '18
De strategie moet bijdragen aan het verlagen van het aantal gif beten in Marokko
Dit jaar heeft het Nationale Gif Centrum en het geneesmiddelenbewaking Centrum 1100 tegengifkits uitgedeeld tegen de beten en steken van reptielen en giftige insecten in heel Marokko.

Zoals ieder jaar het geval is, heeft het Antigif Centrum en het Geneesmiddelenbewaking Centrum een nationale strategie uitgevoerd voor de controle van schorpioen steken en slangenbeten. Deze incidenten kennen een sterke toename naarmate de zomer nadert in verschillende regio's van het land. 

Op het gebied van preventie en bewustwording grijpen de beide instanties, in samenwerking met lokale autoriteiten en verenigingen, in op de gebieden die het zwaarst door deze plaag worden getroffen. Dit door te werken aan bewustwording om beten te voorkomen, maar ook door hen de nodige medicijnen te geven, bericht Lefr360. 

Er zijn dit jaar 1100 kits met tegengif door het hele koninkrijk verspreid, vertelt Ghizlane El Oufir, arts die verantwoordelijk is voor het schorpioen-steekprogramma. 360 medicijnkits werden verspreid in de regio Marrakech-Safi, 140 in de regio Souss-Massa, 160 in Béni Mellal-Khénifra, 80 voor Drâa-Tafilalet, 60 voor de regio Fès-Meknès, 70 voor de regio Settat en 70 voor voor El Jadida.

Vorig jaar heeft Marokko 27.944 gevallen van schorpioensteken meegemaakt, waaronder 52 sterfgevallen volgens de cijfers van het Nationale Gif Centrum en de Geneesmiddelenbewaking Centrum.

© Redactie 2018
marokko
gifbeten
strategie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
golaso
botola pro
dgsn
real madrid
bezoek
drugssmokkel
haven
daesh
terreurcel
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten