Zes maanden verplichte lessen voor halen rijbewijs

marokko
0
22 jun '18
Het doel van de verplichte duur van 6 maanden rijlessen is het verlagen van de verkeersongevallen

Om het aantal verkeersongevallen te verminderen heeft het ministerie van Uitrusting en Transport besloten de regels voor rijbewijzen te wijzigen. Zes maanden training is nu vereist voordat men het rij examen in Marokko af mag leggen.

Volgens Al Massae zal het ministerie van Uitrusting en Transport de procedures voor de rijbewijs lessen wijzigen. Vanaf nu moeten kandidaten zes maanden na het begin van hun training wachten om het rij examen af te mogen leggen. Vanaf nu zal elke kandidaat bij inschrijving een contract ondertekenen om deze zes maanden training te rechtvaardigen. Deze kunnen worden verlengd in onderling overleg tussen de kandidaat en de instructeur van de rijschool.

De oude verkeerswet en de geldende wetgeving vereisten een minimale opleidingsperiode van gedurende drie maanden,  welke de rijschool zich ertoe verbindt kandidaten op te leiden door middel van theorie en praktijk lessen. Als een kandidaat in de nieuwe formule stopt met het drie maanden volgen van lessen, zal hij helemaal opnieuw moeten beginnen.

Als hij zes maanden afwezig is, moet hij de kosten van de training volledig aan de rijschool betalen. De vergoeding die elke kandidaat aan zijn rijschool betaalt, zullen door de rijschool worden bevestigd met een ontvangstbewijs, dat niet eerder verplicht was.

© Redactie 2018
marokko
rijbewijs
regels
wijziging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?