Schoolgeweld komt steeds vaker en heftiger voor in Marokko

marokko
1
22 jun '18
Leerlingen voelen zich niet langer veilig op school na moord student in Kelaa des Sraghna

De gevallen van schoolgeweld vermenigvuldigen zich en worden steeds serieuzer, naast mishandeling komt moord ook vaker voor.

Voor een grote meerderheid van de studenten zijn ouders en onderwijsleidinggevenden, de school en zijn omgeving niet langer veilige ruimtes, vanwege de omvang van het fenomeen geweld, zegt Assabah. De krant komt terug op de moord op een student die is ingeschreven voor het derde jaar van het college. Hij werd vermoord door zijn klasgenoot van 16 jaar oud met een messteek in de keel, op de binnenplaats van de school, gelegen in Kelaa des Sraghna.

De verdachte, die ook een andere student had verwond, zou het niet waarderen dat hij tijdens een tentamen in het derde jaars regionale examen van het college niet kon vals spelen.
Volgens een door het dagblad aangehaalde verklaring van het DGSN werd de verdachte in hechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek dat werd geleid door de bevoegde officier van justitie.

Assabah voegt eraan toe dat een professor in natuurkunde werd aangevallen in de namiddag van dezelfde dag op een school in Salé, terwijl hij toezicht hield. Zijn aanvaller sneed een diepe snee in zijn wang. De professor gaf aan dat de student in kwestie Godslasterlijke opmerkingen had gemaakt toen hij de tentamenruimte betrad. Hij probeerde ook een mobiele telefoon te gebruiken om vals te spelen waarna de leraar hem beleefd vroeg hem deze in te leveren. Op dat moment werd de student boos en bedreigde de leraar voordat hij hem met een mes aanviel. 

De professor zocht zijn heil in een andere klaslokaal, hij bleef daar tot de komst van de politie en de arrestatie van de agressor plaatsvond. De dokter gaf hem een ​​28-daagse medische verklaring van onbekwaamheid.

© Redactie 2018
marokko
school
geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?