Koning Mohammed VI verleende meer dan 300.000 mensen gratie sinds troonsbestijging

buitenland
0
22 jun 21:13
Koning Mohammed VI heeft in 2017 gratie verleend aan 3600 gevangenen
Mohammed VI verleende in 2017 gratie aan 3600 gedetineerden waaronder 147 vrouwen heeft zojuist de algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR) bekend gemaakt.

De gratie die werd toegekend ter gelegenheid van de religieuze en nationale feestdagen betrof: verlaging van de gevangenisstraf ten behoeve van 3436 gevangenen, kwijtschelding van de gevangenisstraf voor 60 gevangenen, een omzetting van levenslange gevangenisstraf in een tijdstraf voor 91 personen en een afkondiging van de doodstraf voor levenslang gevangenisstraf voor 4 gevangenen.

Sinds zijn troonsbestijging heeft de koning pardon verleend aan 306.550 gedetineerden, zei de DGAPR. Deze geeft te kennen dat de gratie een essentieel onderdeel is van het belang dat de soeverein toekent aan de gevangenen van penitentiaire inrichtingen.

Lefr360 bericht verder dat dit recht een voorrecht is van de koning waarbij het de (gedeeltelijke) kwijtschelding van de vonnissen toestaat, of de aflossing van de straf door een lagere straf, en kan worden aangevraagd vóór het starten van de gerechtelijke procedure, tijdens zijn goed gedrag of na veroordeling.
© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
gratie
troonsbestijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
saad lamjarred
weigering
video
rusland
terreuraanslag
doden
kinderen
rotterdam
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
hakim ziyech
amsterdam