El Othmani roept op tot 'mobilisatie' tegen geweld op scholen

marokko
0
23 jun '18
Het hoofd van de regering wil dat er een einde komt aan het geweld op scholen

Saad-Eddine El Othmani, hoofd van de regering heeft gereageerd op de dood van een student die het slachtoffer was van zinloos geweld. Hij heeft hierover gezegd: "alle vormen van geweld binnen onderwijs- en onderwijsinstellingen zijn niet acceptabel en vereist de verantwoordelijkheid van iedereen om hiermee om te gaan.  Tijdens de opening van de Besturende Raad, richtte El Othmani zich op de tragische dood van een student die slachtoffer was van de dodelijke agressie van zijn klasgenoot. Hij betreurde het bestaan ​​van sommige gewelddaden op scholen, vooral tijdens examens, zei de woordvoerder van de regering, Mustapha El Khalfi, tijdens een persconferentie na de bijeenkomst van de Raad.
Het hoofd van de regering benadrukte dat hij, zodra hij op de hoogte was van deze tragische gebeurtenis, contact had opgenomen met de minister van Nationale Opvoeding, Beroepsopleiding en Hoger Onderwijs, zei El Khalfi. Hij voegde eraan toe dat werd besloten om krachtige maatregelen te nemen in de komende dagen om te voorkomen dat dit soort tragedies zich herhaalt op scholen. Dit in coördinatie met het ministerie van Binnenlandse Zaken, de provinciale en lokale autoriteiten en de diensten van de nationale veiligheid die een sleutelrol spelen bij de bescherming van de openbare school en haar omgeving.
El Othmani riep op tot de permanente bescherming van openbare instellingen en hun externe omgeving tegen alle vormen van geweld, waarbij de noodzaak wordt onderstreept dat alle belanghebbenden worden betrokken. Samen met de medewerking van ouders, families, het maatschappelijk middenveld en openbare autoriteiten. Laatstgenoemde is zeer bezorgd door dit fenomeen en roept op om het te bestrijden, bericht het medium H24.

© Redactie 2018
marokko
school
geweld
othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?