Tanger: Jbila beach geclassifeerd als een van de meest vervuilde stranden

marokko
3
24 jun '18
Het strand vormt een gevaar voor haar bezoekers door onder andere vervuild water

Het strand Jbila wordt beschouwd als een van de meest vervuilde stranden van het Koninkrijk en vormt een gevaar voor de bezoekers in de zomer. Jbila in Tanger is een echte ecologische ramp. 

Het staatssecretariaat voor duurzame ontwikkeling heeft het geclassificeerd als een van de meest vervuilde stranden in Marokko. Het strand van Jbila, gelegen nabij de Achakar regio, heeft een enorme stroom van vervuild water dat wordt geloosd door fabrieken in de industriële zone Gzenaya, bericht Lefr360. Er ligt zwervuil op het strand, de geur is misselijkmakend, het zand is vuil, kortom alle ingrediënten van een ecologische catastrofe, die een gevaar vormen voor mens, fauna en de flora. Vorig jaar beloofde de burgemeester van Tanger, Bachir Abdellaoui, om dit strand binnen 10 dagen "schoon te maken". 

Tijdens een ontmoeting met functionarissen van de gemeenteraad heeft de burgemeester spijt betuigd over deze gang van zaken. Maar van zijn mooie beloftes is niets waar gemaakt.  Ook wordt er geen amendement aangebracht, en zijn verantwoordelijkheid in deze ecologische ramp is bewezen. Ondertussen kunnen burgers en toeristen die langs dit strand komen alleen uiting geven aan verlatenheid en zien hoe dit verwaarloosde strand een gevaar vormt voor de bezoekers.

© Redactie 2018
marokko
tanger
jbila
vervuild
strand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?