DGAPR verbetert de reïntegratie van gevangenen

marokko
0
25 jun '18
De opleidingen moeten zorgen voor een betere integratie op de arbeidsmarkt

In haar activiteitenverslag 2017 heeft de algemene delegatie voor gevangenisadministratie en reïntegratie (DGAPR) de vastberadenheid uitgesproken om het aantal gedetineerden dat profijt trekt van het beroepsopleidingsprogramma uit te breiden.

Een programma opgezet in samenwerking met de Mohammed VI-stichting voor reïntegratie van gedetineerden en het bureau voor beroepsopleiding en arbeidsbevordering (OFPPT). Alsook betrokken ministerie die een belangrijke rol spelen bij de uitvoering van dit programma door het organiseren van educatieve centra en de levering van de nodige instrumenten voor werk en toezicht.

Dankzij deze inzet is het aantal educatieve centra gestegen van 51 in 2016 naar 58 in 2017. Goed voor meer dan 9409 gevangen in de verschillende sectoren beschikbaar voor het schooljaar 2016/2017. Vergeleken met 7539 begunstigden tijdens het schooljaar 2015/2016, is dit een stijging van meer dan 25%, aldus het rapport.

Om de sectoren te diversifiëren en te verrijken werden in 2017 vijftig vestigingen geopend naast het lanceren van nieuwe opleidingen in de automotive industrie in drie centra voor beroepsopleiding. Deze hebben tot doel de gevangenen op te leiden op het gebied van autohandel. Het gaat dan om gevangen die op het punt staan ​​te worden vrijgelaten om hen hiermee opnieuw te laten integreren in de arbeidsmarkt.

Daarnaast hebben in totaal 158 gedetineerden een opleiding gevolgd in de sectoren "autostoelverpakking" en "autobedrading", volgens het rapport. Dit met hulp van de Mohammed VI-stichting voor de rehabilitatie van gevangenen die verantwoordelijk is voor het begeleiden van de betrokkenen na hun vrijlating.

Het rapport noemt ook nieuwe initiatieven van DGAPR zoals een rijopleiding met de steun van het United Nations Development Program (UNDP), gebaseerd op theorie en praktijk lessen via een rijsimulator.

De DGAPR zal in samenwerking met het ministerie van Uitrusting en Vervoer werken aan het organiseren van examens voor de gevangenen waarvan het aantal wordt geschat op 300 per jaar. Dit zodat ze na beëindiging van de gevangenisstraf stabiel werk kunnen krijgen, meldt het medium h24.

© Redactie 2018
marokko
gevangenen
opleidingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi