Terrorisme: Speciale gezant van Trump dinsdag verwacht in Marokko

marokko
4
25 jun '18
Marokko zal tijdens de bijeenkomst samenwerkingen bespreken om zo zijn expertise op het gebied van terrorisme te delen

Brett H. McGurk, speciaal gezant van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt dinsdag 26 juni verwacht in Marokko. Hij moet een internationale conferentie bijwonen over de strijd tegen het terrorisme, bericht Lefr360.

De Amerikaanse adviseur die voor het eerst Rabat bezoekt zal samen met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita de eerste regionale conferentie van politieke directeuren van de Global Coalition voorzitten. De conferentie zal gaan over de dreiging van Daesh in Afrika en vindt plaats in het Skhirat Convention Center.

De snelle terugtrekking van terroristen naar Libië, Mali en Mauritanië vereist Westerse en Afrikaanse samenwerking om te reageren op de groeiende bedreigingen. Vooral in het Sahelgebied waar Polisario-elementen ook bij betrokken zijn. Verschillende Afrikaanse ministers worden ook verwacht in Rabat om de Skhirat-bijeenkomst bij te wonen. 

Met zijn ervaring in de strijd tegen het terrorisme zal Marokko tijdens deze conferentie de mogelijke manieren van samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden bespreken om "het gevaar onder ogen te zien".

© Redactie 2018
marokko
amerika
terrorisme
bijeenkomst.daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi