Dit is de reden waarom het Ain Atiq Social Center meer hulp nodig heeft (video)

marokko
1
25 jun '18
Het belangrijkste sociale centrum van Marokko heeft weinig middelen om de patiënten de juiste zorg te bieden

Het herbergt 1200 inwoners van wie er 700 lijden aan psychiatrische stoornissen, en heeft een budget van maar 14 miljoen Dirham per jaar. Dat is de situatie van het sociale centrum van Ain Atiq, de belangrijkste van Marokko.

Zowel het personeel en de weldoeners als de gemeentelijke autoriteiten waaronder Wali Mohamed Mhidia sparen geen moeite om basisdiensten te leveren die de naam waardig zijn. "We werken met de middelen die we hebben om ervoor te zorgen dat deze mensen zich niet door de samenleving afgewezen voelen", zei centrumdirecteur el Achemi Chettoh. 

De arts van het centrum, Iqbal Abou Al Azhar, is elke dag druk bezig met het uitvoeren van medische inspecties, vooral bij ouderen, psychiatrische patiënten en kinderen. Ze pleit voor versterking van het medisch team door een nieuwe arts, verpleegkundigen en verpleegsters aan te werven. 

De weldoeners hopen op meer steun, geeft Lefr360 te kennen. "Het centrum heeft meer aandacht nodig en financiële en materiële ondersteuning", zei Belghiti Alaoui, een weldoener in Rabat. Iedereen bij het Ain Atiq Social Center hoopt dat deze wens zal worden gehoord door de stedelijke autoriteiten, waaronder die van de regionale raad en de gemeenteraad van Rabat, beide geleid door de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD).


Bekijk het filmpje hieronder;


© Redactie 2018
marokko
sociale centrum
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?