Grondige keuring sollicitanten voor overheidsfuncties

marokko
0
25 jun '18
Van de 14.500 kandidaten die de opleiding willen volgen hebben er slechts 2000 het assessment mogen maken

Op verzoek van koninklijke instructies voerde het Ministerie van Binnenlandse Zaken een algehele wervingstraject uit voor vacatures binnen de Marokkaanse overheid en specifiek voor het Koninklijk Instituut voor Territoriale Administratie. 

Dit assessment die plaatsvond op zondag 24 juni op de faculteit van juridische, economische en sociale wetenschappen-Agdal, had een deelname van 2000 kandidaten. De procedure rond het wervingstraject komt mede door de instructies van Koning Mohammed VI, waarbij de nadruk wordt gelegd op de capaciteiten van de kandidaten. Dit door zich te richten op gekwalificeerde vaardigheden voor verantwoordelijke posities, bericht Lefr360.

Deze nieuwe vorm van werven onderstreept de noodzaak om meer kandidaten onder goede fysieke en psychologische voorwaarden op te leiden. Extra zaken waar op gelet wordt zijn algemene kennis en academische kennis.

Volgens Gassab registreerde de website die voor dit wervingstraject was gelanceerd, 14.500 kandidaten. De kandidaten werden vervolgens gerangschikt op basis van het aantal behaalde punten dat de voorselectie criteria toepast. Dezelfde commissie heeft de definitieve lijst met bijna 2000 kandidaten afgerond die voldoen aan de criteria die vereist zijn om deel te nemen aan het assessment die deze zondag zijn afgelegd.

© Redactie 2018
marokko
examen
autoriteitsagent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi