Marokko organiseert bijeenkomst coalitie tegen Daesh

marokko
1
26 jun '18
De bijeenkomst zal in het bijzonder gaan over de dreiging van daesh in Afrika

Meer dan vijftig delegaties die de coalitieleden vertegenwoordigen worden op 26 juni in Skhrirat verwacht voor een bijeenkomst gericht op de strijd tegen Daesh in Afrika.

De coalitie werd opgericht in september 2014 en bestaat uit 73 landen waaronder Marokko. Deze regionale bijeenkomst, de eerste in zijn soort zou zich moeten concentreren op de dreiging van de terroristische beweging in Afrika waarvan 11 landen lid zijn volgens een mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens dit bijeenkomst zullen ongeveer vijftig delegaties die de landen van de coalitie vertegenwoordigen evenals regionale en internationale organisaties, de "lokale acties" bespreken van de dreiging van daesh in Afrika. Tijdens het bijeenkomst worden evenals oplossingen aangehaald. De laatste ontwikkelingen van de terroristische beweging in het Midden-Oosten zullen ook worden besproken en de werkgroepen van de coalitie zullen elk een actieplan presenteren voor 2018-2019.

Naast de bombardementen op de locaties van Daesh in Irak in het bijzonder werkt de internationale coalitie ook aan het "stabiliseren van de bevrijde gebieden" door een betaling van 50 miljoen dollar aan het programma. Het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) heeft tot doel om de toestroom van buitenlandse terroristische strijders te verminderen. Dit om te voorkomen dat zij zich bij conflictgebieden voegen, en om te voorkomen dat de organisatie inkomsten haalt uit olie-exploitatie, bericht Telquel.

© Redactie 2018
marokko
daesh
bijeenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi