Prepaid creditcard handig tijdens vakantie Marokko

algemeen
7
26 jun '18
Bij een vakantie of familiebezoek in Marokko is een creditcard eigenlijk onmisbaar, bijvoorbeeld voor het boeken van een hotel of huren van een auto.

Maar een creditcard is soms moeilijk aan te vragen: er geldt een inkomenseis en een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Sommigen nemen uit religieuze overwegingen geen creditcard omdat je met rente te maken krijgt. Tegenwoordig is er een interessant alternatief: de prepaid creditcard. Maar hoe werkt een prepaid creditcard eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen?

Hoe werk het? Prepaid creditcards zijn aangesloten op hetzelfde betaalnetwerk als andere creditcards, zoals Visa of Mastercard. Feitelijk heb je dus hetzelfde betaalgemak in binnen-en buitenland.  Toch werkt een prepaid creditcard net even anders. Het is namelijk de bedoeling dat de gebruiker eerst geld stort op de rekening van de creditcard. Pas dan kan ermee worden betaald.  Met een prepaid creditcard kun je dan ook geen uitgaven doen als er onvoldoende saldo op de rekening staat. Het voordeel hiervan is dat je nooit rood kan komen te staan en in de schulden kunt komen. Daarom geldt er bij het aanvragen van een prepaid card geen inkomenseis. Je betaalt en ontvangt ook nooit rente. Verder wordt er geen toetsing van de kredietwaardigheid uitgevoerd.  Omdat er geen financiële krediet- en inkomenstoetsing hoeft worden uitgevoerd, kan de prepaid creditcard eenvoudig worden aangevraagd en ontvang je hem snel thuis. Bovendien zijn prepaid cards relatief goedkoop: rond de 15 a 20 euro per jaar. 

Nadelen Kent een prepaid creditcard dan alleen maar voordelen? Nee, een prepaid card wordt soms namelijk niet geaccepteerd op plekken waar een normale creditcard wel wordt geaccepteerd. Voorbeelden zijn tolpoortjes en onbemande benzinestations. Ook het blokkeren van een bepaald bedrag (bijvoorbeeld voor borg) is bij een prepaid card niet mogelijk. Houdt hier rekening mee. 

Tips Tot slot hebben we nog een aantal tips voor je als je naar het buitenland gaat en de prepaid card wil gaan gebruiken:  •        Controleer voor vertrek de vervaldatum van de card •        Zorg voor voldoende saldo •        Controleer hoeveel geld u maximaal kunt opnemen  •        Geld opnemen kunt u beter doen met uw bankpas. De transactiekosten zijn dan lager.  •        Betaal altijd in de lokale valuta, ook al wordt er aangeboden om in euro’s te betalen.  •        Meld fraude, verlies of diefstal zo snel mogelijk aan uw creditcardaanbieder

Meer informatie? Klik hier om de verschillende prepaid cards te vergelijken en om een prepaid card aan te vragen.

© Redactie 2018
prepaid creditcard
vakantie
geld
hotel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi