Israëlische fans: Marokkanen hebben ons niet aangevallen, zij hebben ons verwelkomd

marokko
11
26 jun '18
Israëlische fans hebben aangegeven dat het nieuws dat werd verspreid onterecht was

Israëlische fans hebben beweringen ontkend dat Marokkaanse fans hun vlag tijdens het WK-wedstrijd Marokko-Portugal op woensdag probeerden te pakken. De Israëlische fans gaven te kennen dat de mediaberichten "nep nieuws" waren.

Na het einde van de wedstrijd leidde een video van Marokkaanse fans die aan een Israëlische vlag trokken ertoe dat kijkers veronderstelden dat de Marokkaanse fans hen aanvielen.

Verschillende internationale nieuwszenders meldden over hoe de Marokkaanse fans uithaalden naar de Israëlische fans die op de tribune zaten en hun vlag aanvielen. Sommigen suggereerden zelfs dat ze hiermee het bloedbad in Gaza veroordeelden waarbij tientallen Palestijnen werden gedood door Israëlische soldaten.

De Israëlische fans vertelden de Israëlische televisiezender echter dat de Marokkaanse fans heel vriendelijk tegen hen waren. Alsook dat de strijd die in de beelden te zien was over de trui van aanvoerder Mehdi Benatia ging.

Na het einde van de wedstrijd gooide Benatia zijn trui naar de Marokkaanse fans dichtbij Israëlische fans, die duidelijk maakten dat Marokkaanse fans aan de vlag trokken om de trui te bereiken."Er was een geweldige sfeer tijdens het spel, iedereen verwelkomde ons, vertelde een van de fans aan een journalist van The Times of Israël.

© Redactie 2018
marokko
israël
wk
vlag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi