Ontmanteling drugsnetwerk met leden van Polisario

marokko
0
26 jun '18
Een aantal leden van de bende werden op heterdaad betrapt tijdens de voorbereidig van een nieuwe operatie

De Marokkaanse veiligheidsdiensten ontmantelden een internationaal netwerk van drugshandel in Zuid-Marokko waarbij twee leden van het Polisario betrokken waren.

Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben een internationaal netwerk voor drugshandel geneutraliseerd dat bestaat uit twee Sahrawa die in de Tindouf-kampen in Algerije wonen, een Algerijns staatsburger, een Maliër en vijf Marokkanen, meldt Al Massae. De krant voegt eraan toe dat dit netwerk, ontmanteld door de politie in samenwerking met het DGST, opereerde tussen Marokko en verschillende Afrikaanse landen via de grenzen van het zuidoosten van het koninkrijk. 

De leden gebruikten stoorzenders om grenzen over te steken en waren bewapend met vuurwapens. Tijdens de arrestatie van de leden troffen de veiligheidsdiensten twee vuurwapens, een automatisch pistool, geweer, en munitie aan. Deze wapens en munitie kwamen van het netwerk uit de Tindouf-kampen. De veiligheidsdiensten namen tijdens deze operatie ook een detector voor zenders in beslag waardoor dit netwerk de grenzen kon overschrijden. Ze gebruikten verschillende voertuigen waaronder vrachtwagens en SUV's om de drugs te vervoeren. Drie van deze voertuigen waaronder een met vervalste kentekenplaten zijn in beslag genomen, evenals tien mobiele telefoons die via satelliet commuiniceerden en grote sommen geld in Marokkaanse en Algerijnse valuta. 

Volgens de eerste uitkomsten van het onderzoek stuurde het hoofd van het netwerk cannabis vanuit de noordelijke regio's van Marokko. De drugs werd vervolgens opgeslagen in verschillende delen van de Sahara bij individuen in onder andere Guelmim en Tan-Tan. Een ander lid van dit netwerk was verantwoordelijk voor de transport van de drugs in vrachtwagens, en de opslagplaatsen aan de zuidoostelijke grens van Marokko. Hij verdiende 60.000 tot 150.000 dirham per operatie. 

Volgens Al Massae die bronnen van het DGSN citeert werden de buitenlandse leden van dit netwerk gearresteerd in een nomaden tent, in een verlaten gebied tussen de gemeenten Asrir en Tighmert. De andere leden werden aangehouden in de steden Guelmim en Tan-Tan tijdens de voorbereiding van een nieuwe operatie van de drugshandel.

© Redactie 2018
marokko
drugshandel
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi