Jaarverslag kwaliteit zwemwater in Marokko bekend, twee stranden vermijden

marokko
0
26 jun '18
In het jaarverslag staan de schoonste stranden van Marokko maar ook welke vermeden moeten worden

Voor het seizoen 2018 heeft het secretariaat dat belast is met duurzame ontwikkeling zijn jaarverslag over de kwaliteit van het zwemwater van de stranden van het Koninkrijk gepubliceerd. Hierin staat dat twee stranden moeten worden vermeden.

Voor het jaar 2018 en na analyse van de microbiologische kwaliteit van de zwemwateren van de belangrijkste stranden van het Koninkrijk, lijkt het erop dat er geen strand is met een slechte waterkwaliteit. Twee stranden kunnen daarentegen beter vermeden worden door tijdelijk vervuild water, het is het strand Chahdia Casablanca en Jbila in Tanger.

De volgende stranden hebben de "blauwe vlag" gekregen wat staat voor schone strand; Dalya, Achakar, Oued Aliane, Skhirat, Bouznika, Haouzia, Beddouza, Safi, Souiria Kadima, Essaouira, Sidi Moussa Aglou, Imi N'tougra, Sidi Ifni, Foum El oued, PK 25 en Foum Labouir.

Tegenwoordig concentreert de kuststrook van Marokko de grootste steden: Casablanca, Rabat, Salé, Tanger, Tetouan,Larache, Kenitra, Mohammedia, El Jadida, Safi, Agadir en Laayoune. "Het tempo van verstedelijking van kustgebieden steeg van 8% aan het begin van de vorige eeuw tot bijna 60% in 2010 (69% voor de Atlantische Oceaan en 49% voor de Middellandse Zee)", aldus het rapport.

Het aantal bewaakte stranden dat 9 kustgebieden bestrijkt is toegenomen van 79 in 2002 tot 165 stranden in 2018. Om deze missie te garanderen zijn mobiele eenheden opgezet om "de dekking van alle stranden mogelijk te maken, ongeacht hun geografische ligging", bericht Telquel.

© Redactie 2018
marokko
stranden
kwaliteit
jaarverslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi