Van den Heuvel: rol Mocromaffia aannemelijk

algemeen
23
26 jun '18
Misdaadverslaggever John van den Heuvel houdt er rekening mee dat de aanslag op het gebouw van De Telegraaf uit de hoek komt van de mocro-maffia.

"Het is heel aannemelijk dat dit te maken heeft met het onderzoek naar de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld", zei de Telegraaf-journalist bij RTL Boulevard. "Op het moment dat journalisten daarover gaan schrijven, kom je kennelijk ook in de gevarenzone."
Volgens Van den Heuvel is het gebouw van De Telegraaf heel goed beveiligd. "Het had echt heel anders kunnen aflopen. Iedereen op de redactie en in de rest van het gebouw is ontdaan", zegt hij. "Het vervelende van dit soort kwesties dat je bij jezelf gaat denken, moeten we daarin wel blijven peuren. Maar we gaan door."

Van den Heuvel persoonlijk wordt zelf ook al enige tijd beveiligd. Hij zou bedreigd worden uit de hoek van motorclub No Surrender. "Het flitst wel even door je hoofd. Heeft het te maken met een verhaal van mij?" Van den Heuvel en zijn collega Mick van Wely zijn in verband met de aanslag gehoord door de politie, zei de misdaadverslaggever.

© ANP 2018
mocromaffia
de telegraaf
john van den heuvel
onderwereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi