Fraudeurs rondom Marokkaanse medische bijstandsplan worden vervolgd

marokko
8
27 jun '18
Er werden talloze ziektekosten declaraties gedaan door personen die hier geen recht op hadden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om iedereen die een medische bijstandsplan (RAMED) -kaart heeft verkregen, aan te klagen door onjuiste informatie te geven over hun sociale situatie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gedurende enkele weken fraude onderzocht rondom de uitgifte van de kaart van de medische hulpverlening (RAMED). Zo ontdekte zij talrijke fraudegevallen met betrekking tot personen die bij het CNSS verzekerd waren, begunstigden van de verplichte ziekteverzekering (AMO) of voldoende inkomsten hadden om hun medische kosten te dekken. Al Ahdath Al Maghribia meldt dat het resultaat van dit onderzoek ernstige misbruiken in dit systeem laat zien.

Kandidaten die van deze voorziening gebruik willen maken vullen hun gegevens in op een formulier. Deze gegevens worden vervolgens vastgelegd in een computersysteem dat bepaalt of de aanvrager het recht heeft om van de genoemde sociale voorziening gebruik te maken. 

Vóór het onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken konden de betrokken diensten er echter niet in slagen om de juistheid van de door de begunstigden verstrekte informatie te verifiëren. Deze gevallen van fraude wegen zwaar op de begroting van dit systeem.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken ontving meldingen van verduistering tijdens de registratie van de aanvragers van de RAMED-kaart. Na grondig onderzoek werd de fraude op grote schaal ontdekt. Als gevolg hiervan steeg het aantal mensen waarop de regeling voor medische hulp was gericht van 3,5 miljoen tot 11,5 miljoen begunstigden in plaats van de 8 miljoen die aan het begin van het medische bijstandsplan waren geïdentificeerd.

De kosten van medische diensten door openbare ziekenhuizen zijn in drie jaar tijd met 250% gestegen tot 1 miljard dirham. Deze inrichtingen konden niet langer aan alle verzoeken van de begunstigden van RAMED medische hulp, voldoen.

© Redactie 2018
marokko
ramed
fraude
ziektekosten
verzekering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi