200 mensen actief gezocht door Marokkaanse veiligheidsdiensten

marokko
0
27 jun '18
De bevoegde diensten zijn extra alert tijdens de drukke vakantieperiode

Marokkanen en buitenlanders die gezocht worden door de nationale veiligheidsdiensten of Interpol, worden actief gezocht door agenten op de verschillende plaatsen van binnenkomst en uitgang van Marokko. 

Twee honderd mensen worden actief gezocht de veiligheidsdiensten voor verschillende misdaden en misdrijven variërend van kleine misdrijven tot zaken die te maken hebben met zwendel en terrorisme. Marokkanen worden gezocht voor het plegen van verschillende misdaden en misdrijven terwijl buitenlanders gezocht worden door Interpol in het kader van de veiligheidssamenwerking van Marokko met internationale instanties.

Lefr360 bericht dat het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) een uitdraai heeft gestuurd naar de verschillende grensposten om de controleactiviteiten van de overgangen aan te scherpen. Dit bij de in en uitgang van het koninkrijk. Omdat deze gezochte mensen op nationaal niveau of op internationaal niveau zouden profiteren van de grote toestroom van Marokkanen die in het buitenland wonen. 

Zij keren tijdens het zomerseizoen terug naar het koninkrijk waarbij de criminelen proberen te ontsnappen aan de controles van de diensten. Tijdens deze vakantieperiode keren duizenden Marokkaanse staatsburgers terug naar hun thuisland waarbij grote drukte wordt veroorzaakt op verschillende toegangspunten in het land.

In een verklaring stelt een hoge politiefunctionaris wiens identiteit niet is onthuld dat deze gezochte mensen zullen worden gearresteerd op het moment dat zij proberen het koninkrijk te verlaten. Of via havens, luchthavens en andere grenstoegangspunten binnen komen. De lijst van deze mensen is gecommuniceerd naar alle controlediensten in deze toegangs- of uitgangspunten. 

Het volstaat om te zeggen dat als deze mensen zich wagen om te proberen Marokko te verlaten of om toegang te krijgen, het rechtstreeks naar de netten van de politie zal leiden.

© Redactie 2018
marokko
veiligheidsdiensten
criminelen
gezocht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?