Nasser Zefzafi veroordeeld tot gevangenisstraf van 20 jaar

marokko
82
28 jun '18
De beweging had destijds voor veel onrust en chaos in Marokko gezorgd

Vonnissen variërend van 20 jaar gevangenisstraf tot een jaar gevangenisstraf zijn op dinsdag 26 juni gegeven door de rechtbank van Casablanca tegen de verdachten in het kader van de gebeurtenissen in Al Hoceima.

Lefr360 bericht dat vier van de leiders, waaronder Nasser Zefzafi werden veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De anderen zijn Nabil Ahmjiq, Ouassim Boustati en Samir Ighid. Laatstgenoemden zijn met name voor "samenzwering om de veiligheid van de staat te ondermijnen" veroordeeld. Een beschuldigde kreeg een gevangenisstraf van één jaar, terwijl twaalf beklaagden werden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en zeven anderen tot drie jaar gevangenisstraf.


Zeven mensen die bij deze gebeurtenissen betrokken waren, werden tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld terwijl zes anderen, elk tot tien jaar gevangenisstraf werden veroordeeld. De rechtbank veroordeelde ook 15 verdachten tot drie jaar en veroordeelde vier anderen tot 20 jaar gevangenisstraf.

De beklaagden kregen verschillende aanklachten te horen, waaronder: - Het ondermijnen van de interne veiligheid van de staat.  - Pogingen tot sabotage, moord en plunderingen.  - Voorbereiding tot samenzwering tegen de binnenlandse veiligheid. - Ontvangst van gelden, schenkingen en andere materiële middelen om ​​propaganda-activiteiten uit te voeren en te financieren welke in staat is om de eenheid en de soevereiniteit van het Koninkrijk aan te vallen. - Het ondermijnen van de loyaliteit van burgers aan de Marokkaanse staat en nationale instellingen. - Deelnemen aan de organisatie van een ongeoorloofde demonstratie. - Openbare bijeenkomsten houden zonder toestemming en een gewapende menigte vormen. - Belediging, geweld tegen autoriteiten, verwondingen en gewapende ongehoorzaamheid.

© Redactie 2018
marokko
gevangenisstraf
zefzafi
hirak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi