Man rent van Cherbourg naar Rabat om bewustzijn rondom migranten te vergroten

marokko
0
28 jun '18
De marathon werd voltooid in drie en een halve maand

André Belibi-Eloumou is geen ervaren hardloper maar hij is wel een man die doordrongen is van principes en humanistische waarden. Om het bewustzijn van de oorzaak van migranten te vergroten, begon hij aan een waanzinnig tocht dat hem naar Rabat leidde.

De 32-jarige coach, die nederig verklaart dat hardlopen niet zijn favoriete hobby is, verliet de stad Cherbourg in maart 2018 in Frankrijk en kwam afgelopen vrijdag aan in Rabat. Een intercontinentale marathon van 3000 kilometer met 97 etappes om het publiek bewust te maken van de oorzaak van migratie en om een hulde te brengen aan migranten.

"Mijn vader was een van die migranten. Hij verliet Kameroen in 1970 en ging te voet naar Mauritanië en kwam vervolgens in Frankrijk aan. Ik deed dat ook voor hem, er was echt veel emotie toen ik aankwam, alles wat ik voelde in drie maanden kwam eruit", vertelde hij de Franse regionale krant Ouest-France. 

André Belibi-Eloumou, die geen professionele hardloper is, heeft de prestatie bereikt om gemiddeld 35 kilometer per dag te lopen met 7 tot 8 km per uur. In de 14 weken gaf de atleet zichzelf maar dertien dagen rust. De hardloper bevind zich dan ook op de rand van uitputting nadat hij uiteindelijk Rabat heeft bereikt en zijn mooie doel heeft bereikt.

© Redactie 2018
marokko
frankrijk
hardlopen
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi