Al Hoceima: 12 nieuwe scholen volgend jaar open

marokko
22
29 jun '18
Projecten van "Al Hoceima, Manarat Al Mutawassit" zijn al afgerond of bevinden zich in een vergevorderd stadium

Ongeveer 324 projecten gepland in het kader van het programma "Al Hoceima, Manarat Al Mutawassit" waarvan 29 projecten die de kwaliteit van het onderwijs en de academische resultaten zullen verbeteren, zijn afgerond terwijl de rest van de projecten zich in een vergevorderd stadium bevinden.  Nationale onderwijsprojecten in het kader van Al Hoceima Manarat Al Moutawassit zullen de kwaliteit van het onderwijs en de academische prestaties helpen verbeteren zei de directeur van de Regionale Academie van Onderwijs en Vorming (AREF) van Tanger-Tétouan-Al Hoceima, Mohamed Aouaj.
"De provincie ziet een uitbreiding van de schoolinfrastructuur na de voltooiing van alle projecten" vertelde Mohamed Aouaj tegen MAP aan de zijlijn van een bezoek aan vele bouwlocaties in de provincie Al Hoceima. Dit met de mededeling dat hiermee de overbezetting van scholen zal worden verminderd en kwaliteit van het onderwijs. Vooral omdat de schoolresultaten voor de provincie in 2017-2018 zeer goed waren. Hij gaf ook te kennen dat deze projecten de oprichting van basisscholen, hogescholen, de bouw van gemeenschappelijke scholen en de verbouwing van veel scholen naast de vervanging van 342 klaslokalen, omvatten. 
In dit verband heeft de directeur van AREF aangekondigd dat het budget voor deze projecten tot eind 2017 400 miljoen dirham bedraagt waarmee wordt onderstreept dat de tot op heden gelanceerde projecten een investering van meer dan 350 miljoen dirham hebben gekost. Wat projecten op het gebied van schoolinfrastructuur betreft, zei hij dat er 16 nieuwe scholen worden opgezet in het kader van het programma "Al Hoceima, Manarat Al Mutawassit".  In het volgende schooljaar (2018-2019) zullen er 12 nieuwe scholen worden verdeeld over de verschillende landelijke gemeenten van de provincie met de vermelding dat het om een basisschool gaat, 3 gemeenschappelijke scholen, een middelbare school, 4 hoge scholen en 3 internaten. 
Van de eerste scholen die volgend schooljaar open gaan ​​voor studenten zal de directeur zorgen voor de levering van alle benodigde apparatuur evenals personeel, geeft Lefr360 te kennen. 

© Redactie 2018
marokko
al hoceima
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi