Marokko wil 200.000 hooggekwalificeerde leraren in 2030

marokko
0
29 jun '18
De leraren moeten beter opgeleid worden met als doel het onderwijs in Marokko te verbeteren

Marokko zal in 2030 200.000 leraren nodig hebben maar wel anders opgeleid over een langere periode en effectiever.   De extra behoefte aan leraren tegen 2030 komt neer op een hernieuwingspercentage van 80% van het huidige personeel van het ministerie van Onderwijs. De leraren moeten wel een betere opleiding volgen die over een langere periode wordt verstrekt.
Volgens het plan van Said Amzazi  gepresenteerd op 27 juni voor de Hogere Raad van Onderwijs zal de lerarenopleiding in de toekomst worden gespreid over vijf jaar in plaats van enkel jaren. De nieuwe rekruten worden gekozen onder de afgestudeerden die dan een intensieve opleiding aan de universiteit moeten ondergaan. Zodra ze hun pedagogische certificaat hebben kunnen ze lid worden van de Regional Pedagogical Centers (CPR) voor een versnelde cursus van een jaar.  De leraar van de toekomst, schrijft Assabah met een citaat van Youssef Kacimi, secretaris-generaal van het ministerie, moet de kennis beheersen die te maken heeft met de discipline die hij zal geven, maar ook de beheersing van technologische hulpmiddelen. De krant zegt dat de behoefte aan hooggekwalificeerde leraren in sommige sectoren meer zal zijn dan in andere. Marokko zal in 2030 ook ruim 19.000 Engelssprekende leraren nodig hebben en bijna 20.000 wiskundeleraren.
Naar aanleiding van de woorden van minister Saïd Amzazi schrijft de krant dat het beroep in het onderwijs niet langer een "alternatief gedwongen" gebrek aan kansen zal zijn. Met andere woorden, een voorraad aan bachelors die niet weten wat te doen met hun diploma. Het moet "een persoonlijk project en een ambitie zijn, gebaseerd op veelbelovende professionele overtuigingen", citeert de minister van Nationaal Onderwijs.

© Redactie 2018
marokko
onderwijs
amzazi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi