Verbod op gevaarlijke honden in Marokko

marokko
13
30 jun '18
Personen die de wet niet naleven riskeren een gevangenisstraf van zes maanden

De wet op het verbod van gevaarlijke honden is op vrijdag 29 juni 2018 in werking gesteld. De wet is opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw.  Vanaf vrijdag 29 juni 2018 zullen verschillende rassen van honden die als gevaarlijk worden beschouwd, worden verboden meldt Al Akhbar. Het secretariaat-generaal van de regering heeft prioriteit gegeven aan deze wet, opgesteld door Abdelouafi Laftit, de minister van Binnenlandse Zaken en Aziz Akhannouch, Minister van Landbouw.
Deze wet stelt een lange lijst op met verschillende hondenrassen met het oog op hun argressie en hun wreedheid die een gevaar kan vormen voor de mens. Vanaf de inwerkingtreding van deze wet is de aanschaf, training, import en export van deze honden volledig verboden.
Volgens dezelfde bron, zullen de eigenaars van deze rassen die "verboden"  zijn geconfronteerd worden met maximaal zes maanden in de gevangenis en boetes van 20.000 dirham. Tot de honden die al verboden waren behoren pitbulls, bulldogs en de wolfhond.

© Redactie 2018
marokko
honden
gevaar
verbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi