Casablanca staat op nummer 19 van lijst duurste steden van Afrika

marokko
0
30 jun '18
De ranglijst wordt op bassis van kosten op onder andere huisvesting, voedsel en kleding gemaakt

Mercer heeft zojuist de resultaten bekendgemaakt van zijn 24e onderzoek over de kosten van levensonderhoud die verschillende steden over de hele wereld beoordeeld. Twee Marokkaanse steden zijn opgenomen in deze ranglijst, Casablanca en Rabat.  Voor het jaar 2018 omvat de ranglijst 209 steden op vijf continenten en analyseert de kosten van meer dan 200 woningen in elk van deze steden, inclusief onderdelen van huisvesting, transport, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en entertainment.  Wereldwijd is Hong Kong de duurste stad ter wereld. Het wordt gevolgd door Tokio, Zürich, Singapore, Seoul, Luanda, Shanghai, N'Djamena, Beijing en Bern. Casablanca staat op plek 128 van de duurste stad van de wereld. In 2017 stond de stad op 130. Rabat staat op plek 165 plaats en stond op plek 169 in 2017.  De ranglijst omvat 41 Afrikaanse steden. Luanda in Angola staat op de zesde plek als duurste stad van de wereld als Afrikaanse stad. In 2017 stond deze stad aan de top van de wereldranglijst. Deze daling is voornamelijk te wijten aan lagere prijzen op de huizenmarkt en de waardevermindering van de lokale munt ten opzichte van de dollar.
N'Djamena is tweede in Afrika, gevolgd door Libreville in Gabon, Brazzaville in Congo en Abidjan in Ivoorkust. Casablanca staat op 19 en Rabat op nummer 25 in de lijst met duurste steden van Afrika. Cairo is de 33e duurste stad van Afrika en Algiers is 37e. Tunis is 41e als goedkoopste stad in Afrika.
In de wereld zijn Tasjkent - Oezbekistan (209), Tunis (208) en Bishkek - Kirgizië (207) de meest betaalbare steden, meldt Medias24.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
rabat
ranglijst
kosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi