Netwerk opgerold die mensen oplicht door banen in Golfstaten te beloven

marokko
0
30 jun '18
Middels valse arbeidscontracten werden slachtoffers voor grote sommen geld opgelicht

De politie heeft onlangs een nieuw netwerk opgerold dat verschillende mensen heeft opgelicht door hen valse arbeidscontracten aan te bieden in de Golfstaten.  Een crimineel netwerk beschreven als gevaarlijk en aangestuurd door een vrouw is zojuist berecht na verschillende mensen te hebben belazerd door hen een baan te beloven in ruil voor grote sommen geld.

In de berichtgeving van Al Massae wordt uitgelegd dat er zware beschuldigingen werden geuit tegen het brein van dit netwerk. Volgens de publicatie werd het hoofd van de groep, bijgenaamd "Chrifa", gearresteerd nadat ze hoofdverdachte was van een nationale opsporingsbevel. Ze wordt ervan verdacht grote sommen geld te verdienen aan mensen die op zoek zijn naar een baan in de Golfstaten. Later beseften de slachtoffers dat ze hier geen baan kregen maar voor veel geld opgelicht waren.
De politie besloot een val op te zetten met de hulp van een van de slachtoffers. De laatste nam contact op met het netwerk en beweerde het extra bedrag dat aanvankelijk was vastgesteld om de reis mogelijk te maken aan hen af te geven. Bij de geld overdracht kon de verdachte evenals het hoofd van de bende op heterdaad betrapt worden. Aankondigingen van zoekopdrachten werden ook vrijgegeven tegen andere leden die geïdentificeerd werden als behorend tot het netwerk.
Al Akhbar zegt ook dat de bekentenis van de belangrijkste beschuldigde de medeplichtigheid aan het licht bracht van een andere ingezetene in de Verenigde Arabische Emiraten, wiens rol voornamelijk was om valse arbeidscontracten te ontwerpen die gebruikt werden om de slachtoffers te overtuigen. 

© Redactie 2018
marokko
golfstaten
oplichting
banen
bende
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi