Verschillende projecten bekend gemaakt voor nieuwe schooljaar

marokko
0
30 jun '18
Een overzicht van de belangrijkste projecten voor het academische jaar 2018-2019

De voorbereidingen zijn goed op gang voor het volgend academische jaar. De studentenpopulatie zal dit jaar de drempel van 900.000 studenten overschrijden, waaronder 220.000 nieuwe afgestudeerden.  Voor het einde van het schooljaar zijn universitaire instellingen met beperkte capaciteit versterkt om het aantal onderwijsplaatsen met 20% te vergroten. Vanaf het volgende schooljaar zal dit aantal opnieuw met 30% toenemen, meldde de Chief Executive bij de opening van de Raad van Bestuur. De opleidingen waarop deze maatregel betrekking heeft zijn voornamelijk geneeskunde, technische wetenschappen en bedrijfsbeheerwetenschappen met in totaal bijna 9000 beschikbare plaatsen.
 Naast de uitbreiding van universitaire collegezalen en apparatuur, evenals de acht nieuwe universiteitseenheden, richt El Othmani zich op sociale ondersteuningsmaatregelen. Het aantal beurshouders bedraagt ​​op dit moment 330.000 en zal volgend schooljaar verhoogd worden met bijna 36.000 nieuwe beurzen. "Het is ook een manier om de koopkracht van huishoudens met lage inkomens en ook de middenklasse te verbeteren," zei het hoofd van de regering.
 Wat de universiteitssteden betreft, heeft de uitbreiding van de opvangcapaciteit het mogelijk gemaakt om het aanbod uit te breiden naar 7600 bedden, waaraan 3000 extra bedden zullen worden toegevoegd in de nieuwe universiteitssteden in Safi, Agadir, Meknes en Nador. Op het gebied van apparatuur zullen nieuwe universiteitsrestaurants operationeel zijn in Nador, El Jadida en Safi.

Het hoofd van de regering heeft te kennen gegeven dat een bedrag van 110 miljoen dirham is toegewezen aan de ziektekostenverzekering voor studenten (AMO). Om het registratieproces voor deze ziekteverzekering te vergemakkelijken, bereidt de regering zich voor op het introduceren van nieuwe maatregelen, waaronder de lancering van een speciale sectie in het universitaire registratieportaal, bericht Lef360. 

© Redactie 2018
marokko
projecten
universiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi