Stenengooiers vanuit brug op auto's maken veel slachtoffers in Marokko (video)

marokko
11
1 jul '18
De stenengooiers zorgen niet alleen voor dodelijke slachtoffers maar beroven ook voorbijgangers

Burgers die zijn gestorven door vandalen die met stenen gooien op snelwegen zijn talloos. De reportage van Lefr360 probeert de vragen met betrekking tot deze vorm van vandalisme en criminaliteit te beantwoorden. De dieven gaan op een sluwe manier te werk. Ze gooien stenen naar de slachtoffers om hun voertuig te laten stoppen om ze daarna te kunnen beroven.  Het doden van de slachtoffers om ze vervolgens te beroven is een zware misdrijf. Vooral omdat onschuldigen personen waaronder vaders, vrouwen en kinderen door deze verachtelijke daad het leven lieten.  Lefr360 ondervroeg enkele bewoners in de buurt van de 'bruggen des doods'. Dit zijn hun getuigenissen.
 De twee jongens geven te kennen: " Wij wonen hier in de buurt en weten dat er jongeren zijn die stenen gooien. Ze zitten niet op school en hebben geen werk en proberen op deze manier aan geld te komen. In de avond is het zeer onveillig op de brug, er staan dan vaak jongeren die voorbijgangers beroven. Zelfs wij, als inwoners van deze wijk, durven deze brug in de avond niet over te steken. Er zijn dagen dat er beveiliging op de brug staat maar dat is niet dagelijks."
De vrouw verteld: " Ouders moeten op hun kinderen letten en hen in de avond niet naar buiten laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor hun kinderen en moeten voor activiteiten zorgen voor de jongeren zodat ze hun tijd nuttig besteden in plaats van het beroven van mensen".
Bekijk hieronder de reportage


© Redactie 2018
marokko
stenengooiers
drug
slachtoffers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi