Tanger: 1,7 miljard dirham voor nieuwe windmolenpark

marokko
0
1 jul '18
Het windmolenpark zal zorgen voor schone energie en zorgen voor 144.000 ton minder CO-2 uitstoot per jaar

Het Khalladi-project zal bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen voor duurzame energie in Marokko.   Acwa Power heeft zojuist haar windmolenpark Khalladi van 120 megawatt (MW) ingewijd. Het project ligt in Melloussa (Tanger) en levert schone energie aan verschillende industriële klanten tegen concurrerende tarieven zegt Acwa Power in een verklaring. 
Het windmolenpark, ontwikkeld in samenwerking met het Arif-investeringsfonds, is gevestigd in Jbel Sendouq, 30 km van Tanger en betreft een investering van 1,7 miljard dirham (ongeveer 170 miljoen dollar). Het Khalladi Park zal ongeveer 370 gigawatt produceren. De stroomopwekking van het windmolenpark komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van een stad met 400.000 inwoners en zal bijdragen aan de vermindering van meer dan 144.000 ton CO2-uitstoot per jaar, bericht Lefr360.
Het project wordt gefinancierd door aandelen van Acwa Power en Arif, evenals langlopende schulden van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) in samenwerking met het Clean Technology Fund (CTF) en BMCE Bank of Africa. 
Acwa Power, ARIF en BMCE hebben al eerder geïnvesteerd in de sector van de schone energie in Marokko. Het Khalladi-project is het eerste project voor schone energie dat wordt gefinancierd door de EBRD in Marokko.

© Redactie 2018
marokko
tanger
windmolenpark
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi