'Qatar doet Renard duizelingwekkend voorstel: jaarsalaris van €2,5 miljoen'

marokko
11
2 jul '18
Een niet te weigeren aanbod voor de Franse keuzeheer die inmiddels met diverse landen een aardige CV als bondscoach heeft opgebouwd.

Het Egyptische medium Al Yaoum kwam gisteren met een wel heel opmerkelijk bericht. Het weet namelijk te melden dat de Qatarese voetbalbond op de achtergrond aan het flirten is met bondscoach Hervé Renard, de man die nog altijd de scepter zwaait bij het Marokkaanse elftal. Na de voor de vele analytici zeer ongelukkige uitschakeling van de Leeuwen v/d Atlas in de groepsfase van het nog lopende WK gonst het van de geruchten over de 49-jarige coach. Bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa zou een der dezer dagen om de tafel gaan zitten met zijn ondergeschikte, dit om terug te blikken op het korte WK-avontuur én om te kijken wat er voor Marokko nog in het verschiet ligt met Renard als oefenmeester. 

Contract van 4 seizoenen met een jaarsalaris van €2,5 miljoen bij de Qatarese voetbalbond
Met het oog op het eerstvolgende WK, de eindronde waar Qatar de hosting van toebedeeld kreeg, is men nu al op zoek naar een geschikte trainer om het eigen elftal WK-waardig te kunnen maken. Voor die taak ziet men in het Arabische emiraat een geschikte kandidaat in de trainer die eerder Ivoorkust en Zambia een Afrika Cup-titel bezorgde. Men is dan ook bereid om flink in de buidel te tasten. Volgens Al Yaoum ligt er een contract van 4 seizoenen klaar, het inkomen wat de Fransman jaarlijks kan gaan opstrijken bedraagt maar liefst €2,5 miljoen. Bij de Marokkaanse bond staat Renard nu voor 'slechts' 800.000 dirham per maand op de loonlijst, dit met een contract wat nog doorloopt tot 2022. 

Photocredit: FPJ

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
wk 2022
qatar
frmf
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi