Financiering startups: Marokko Numeric Fund II wordt gelanceerd

marokko
0
2 jul '18
De nieuwe investeringsfonds zal onder andere projecten op het gebied van nieuwe informatietechnologie financieren

De officiële start van het nieuwe fonds "Maroc Numeric Fund II" met een doelomvang van 200 miljoen dirham heeft onlangs plaatsgevonden. MITC Capital, de managing company van Technopark, lanceert Maroc Numeric Fund II. Dit nieuwe investeringsfonds van de tweede generatie heeft een "doelomvang van 200 miljoen dirham", verklaart Dounia Boumehdi, Managing Director van MITC Capital. "We hebben het vertrouwen van onze vertrouwde aandeelhouders die ons hebben gevolgd voor MNF II, naast de nieuwkomer die het Central Guarantee Fund (CCG) is", voegt ze eraan toe.

De nieuwe fonds omvat daarom naast zijn aandeelhouders, naast het CGC, Technopark (MITC), BCP, BMCE Bank en Attijariwafa bank. Het zal zich onder andere richten op projecten op het gebied van nieuwe informatietechnologie. Alle innovatieve projecten, ongeacht de sector, kunnen worden gefinancierd.

"We kijken niet alleen naar technologische innovatie, we praten over innovatie in de breedste zin die kan worden gemanifesteerd in het bedrijfsmodel, het product of de service" legt Dounia Boumehdi uit. De projectpromotoren kunnen vanaf nu inschrijven om te profiteren van de begeleiding van het fonds.

De lancering van MNF II komt parallel aan het begin van de desinvesteringsperiode van MNF I, ook beheerd door MITC Capital. MNF I is een investeringsfonds dat werd opgericht in september 2010 met een budget van 100 miljoen dirham en toegewijd aan Marokkaanse startups in de sector technologie , bericht Medias24. MITC zal daarom twee activiteiten combineren. "We zullen het investeringsdeel van MNF I en het investeringsgedeelte van MNF II hebben", concludeert Dounia Boumehdi.

© Redactie 2018
marokko
fonds
startups
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi