Nieuwe nationale waterplan Marokko over twee jaar gereed

marokko
0
2 jul '18
Het doel van het waterplan is om te zorgen dat de irrigatie van landbouw en het drinkwater altijd optimaal zijn

Het doel is om het tekort aan drinkwater en irrigatie in Marokko voor te zijn. Het plan zal over 2 jaar klaar zijn. Na een grondige studie is de evaluatiefase van de middelen voltooid en wordt begonnen met de beoordeling van de behoeften"zegt de staatssecretaris van Onderwijs Water, Charafat Afailal.

Op donderdag 28 juni nam de regering het voorstel 2.18.339 aan met betrekking tot het nationale waterplan, het oriëntatieplan van het geïntegreerde beheer van de watervoorraden en het lokale plan voor waterbeheer. Het nationale plan wordt aldus vastgesteld door het Staatssecretariaat voor Water, in samenwerking met de betrokken afdelingen en openbare instellingen. Het wordt ter advies voorgelegd aan de Nationale Watercommissie en de Hoge Raad voor Water en Klimaat, alvorens te worden goedgekeurd. Het plan omvat onder andere:
- Een samenvatting van de algemene gegevens en de diagnose van de watersector.
- De belangrijkste uitdagingen voor de watersector.
- De doelstellingen en strategische oriëntaties die de actoren moeten volgen op het gebied van water. - Nationale prioriteiten voor de ontwikkeling van watervoorraden en het gebruik en behoud van water in termen van kwantiteit en kwaliteit.
- De algemene richtlijnen voor de financiering van de acties van het plan en de mechanismen voor monitoring en uitvoering.

Volgens de Waterwet 36.15 wordt het nationale plan opgesteld voor een periode van 30 jaar. Het kan onderworpen zijn aan periodieke herzieningen om de 10 jaar, behalve in uitzonderlijke omstandigheden die vóór deze periode een wijziging van de inhoud vereist. In maart kondigde het hoofd van de regering een nieuw nationaal waterplan aan verlengd tot 2050, geeft Medias24 te kennen.

© Redactie 2018
marokko
waterplan
drinkwater
irrigatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi