Badr Hari blijft in Marokko voor dochters

marokko
5
2 jul '18
Badr Hari blijft in Marokko wonen tot zijn twee dochters volwassen zijn.

Dit vertelt Badr in een interview aan het blad Linda. "Ik was eerst niet van plan zo lang in Marokko te zitten, maar naarmate mijn kinderen ouder worden denk ik steeds vaker dat ik hier blijf totdat ze achttien zijn, zodat ze hun school goed kunnen afmaken."

Zijn oudste dochter Amber is nu vijf jaar en zit in Marokko op een Amerikaanse school. "Ze denkt en praat in het Engels, maar spreekt ook Nederlands en Marokkaans", vertelt de kickbokser, die in Rabat woont. Zijn vrouw Daphne spreekt al Arabisch. "Die is veel pienterder qua talen dan ik. Alleen durft ze het nog steeds niet waar ik bij ben."

Badr had het wegens zijn kinderen moeilijk in de Nederlandse gevangenis. In april vorig jaar begon hij aan het restant van iets meer dan zeven maanden celstraf voor meerdere geweldsmisdrijven. "Ik moet eerlijk zeggen dat van de keren dat ik gezeten heb, de laatste wel het moeilijkste was. Nu ging ik naar binnen en liet een dochter van vijf achter, een meisje dat dagelijks hele gesprekken met me heeft. Je bent echt haar vriendje en opeens is haar vriendje weg."

Smeken

Badr vertelde zijn oudste dochter dat hij weg was om te trainen. "Je kan een kind van vijf toch niet uitleggen wat een gevangenis is? Maar dat leverde wel lastige situaties op. Normaal gesproken facetime ik met haar als ik er niet ben, en kun je elkaar ook zien. Dus op een gegeven moment begon ze steeds meer te smeken: 'Daddy, I want to see you'. Maar ja, hoe moest ik dat doen?"

Toen Badr huiswaarts keerde was het weer als vanouds. "Ik zag mijn kinderen toen ze de volgende dag wakker werden. Mijn dochter Amber stond me vijf minuten aan te kijken. Daarna fluisterde ze: daddy, You're back. Mijn jongste dochter Houda had er een dagje last van, daarna was het weer goed."

© ANP 2018
marokko
badr hari
tijdschrift linda
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi