Braziliaanse bolletjesslikker gearresteerd op luchthaven Casablanca

marokko
0
2 jul '18
De man werd gearresteerd voor het smokkelen van bijna 1 kilo cocaïne verpakt in capsules die hij had doorgeslikt

De Braziliaanse bolletjesslikker werd gearresteerd op de luchthaven Mohammed V. Een hoeveelheid van 950 gram cocaïne verpakt in 90 capsules is verwijdert uit de maag van de Braziliaanse onderdaan in het Ibn Rochd Universitair Ziekenhuis in Casablanca.

De 26-jarige bolletjesslikker was aangekomen op een vlucht vanuit Sao Paolo voordat hij zijn reis naar Parijs wou vervolgen geeft Huffpostmaghreb te kennen. Hij werd na de ontdekking van de drugs overgebracht naar het Ibn Rochd Universitair Ziekenhuis voor de verwijdering van de ingeslikte cocaïne. Hij werd vervolgens in hechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek dat werd uitgevoerd onder toezicht van de officier van justitie, zegt het DGSN.

Deze arrestatie maakt deel uit van de inspanningen van de DGSN-diensten om "op grensposten de strijd tegen internationale drugshandel en psychotrope producten te versterken", aldus de verklaring. De arrestaties van drugssmokkelaars komt regelmatig voor op het Mohammed V International Airport in Casablanca. De economische hoofdstad van het koninkrijk is een strategisch kruispunt voor drugshandelaren, vooral tussen het Afrikaanse en het Zuid-Amerikaanse continent.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
bolletjesslikker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi