Crimineel netwerk gearresteerd die persoonlijke gegevens hackte voor chantage

marokko
0
3 jul '18
Het criminele netwerk hackte via smartphones de persoonlijke gegevens

De nationale recherche heeft in samenwerking met de nationale surveillance afdeling acht vermoedelijke leden van een crimineel netwerk gearresteerd, gespecialiseerd in het hacken van persoonlijke gegevensbestanden.

De verdachten waren gespecialiseerd in het hacken van persoonlijke gegevensbestanden die ze gebruikten tegen de slachtoffers als een manier van chantage. De criminele activiteiten van dit netwerk, waarvan 3 leden een criminele geschiedenis hebben, werden door de Marokkaanse veiligheidsdiensten gesignaleerd. Dit in samenwerking met hun slachtoffers van een Arabisch land, duidt op een verklaring van het DGSN.

De personen worden verdacht van het hacken van persoonlijke accounts op sociale netwerken en e-mailtoepassingen op smartphones. De persoonlijke gegevens werden vervolgens geüpload waarmee ze hun slachtoffers met de verspreiding van de inhoud bedreigden in het geval van betalen van grote sommen geld, aldus de verklaring. Onderzoeken uitgevoerd door de veiligheidsdiensten identificeerden twee verdachten die direct betrokken waren bij het hacken van computers. De andere vermeende leden van het netwerk werden opgepakt nadat de slachtoffers gecontacteerd werden om internationale bankoverschrijvingen in orde te maken. Kwitanties voor bankoverschrijvingen, computerapparatuur, mobiele telefoons en harde schijven werden bij de beklaagden in beslag genomen, bericht Lefr360. 

Deze beveiligingsoperatie maakt deel uit van internationale samenwerkingen en veiligheidscoördinatie voor de bestrijding van grensoverschrijdende georganiseerde misdaad. Met name die verband houden met nieuwe technologieën en de bescherming van persoonsgegevens, meldt de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
gegevens
hacken
chantage
netwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi