Bende beroofd automobilisten op snelweg

marokko
4
3 jul '18
De bende legde stenen neer op de weg zodat de automobilisten zouden stoppen

Drie jonge mensen tussen de 20 en 25 jaar legden stenen op de weg aan de afrit van een snelweg om automobilisten te laten stoppen en ze vervolgens te beroven.

Drie personen die terreur verspreidden op de snelweg van Casablanca werden afgelopen zaterdag achter slot en grendel gezet. Deze personen die lid zijn van een bende werden aangehouden door de Gendarmerie na een controle die uitgevoerd werd in de buurt van Casablanca, nabij Bouskoura, meldt Assabah.

Met stokken en een groot mes in hun handen waren de drie actief op een afrit waar ze wegversperringen oprichtten waardoor bestuurders moesten vertragen zodat ze konden worden beroofd. Er werden verschillende klachten tegen hen ingediend wegens mishandeling. 

De laatste aanklacht werd ingediend door een Marokkaanse man woonachtig in Groot-Brittannië. De man werd aangevallen met zijn familie toen hij de snelweg El Jadida verliet. De man zag tijdens zijn rit grote stenen midden op de weg. Hij moest stoppen om ze te verwijderen om zijn reis voort te zetten. Op dat moment werd hij verrast door drie personen die hem dwongen zijn waardevolle spullen aan hen te geven. Ze beroofden hem ook van een grote som geld.

Andere slachtoffers noemden verbaal geweld en ook het slaan op de motorkap om ze angst aan te jagen. Dezelfde aanvallers probeerden een jong meisje te verkrachten dat in een voertuig zat met haar familie. Ze dwongen haar uit de auto te stappen en probeerden haar weg te slepen. Doordat er hulp kwam van een passerende auto gaven ze hun plan op.

De krant zei dat, na deze klachten, de eerste onderzoeken werden gestart in de buurt van de plaatsen waar de berovingen plaatsvonden. De onderzoekers merkten toen op dat een jonge inwoner van Douar Oulad Yettou plotseling tekenen van rijkdom vertoonde terwijl hij lange tijd werkloos was geweest. De man werd onmiddellijk benaderd door de Gendarmerie. Na het politieverhoor erkende hij dat hij deel uitmaakte van een bende en gaf hij de identiteit van zijn handlangers. 

Hierdoor hebben de agenten snel de andere twee leden van de bende weten te arresteren. Na huiszoeking van de leden vonden de agenten verschillende apparaten zoals tablets, smartphones en grote sommen contant geld.

© Redactie 2018
marokko
beroving
bende
snelweg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi