Eigenaren pompstations Marokko moeten naam en prijzen brandstoffen weergeven

marokko
0
3 jul '18
Door de verplichte weergave wordt de consument beschermt tegen concurrerende prijzen

Pompstation eigenaren moeten de naam van elk brandstoftype en de bijbehorende prijs (alle belastingen inbegrepen) weergeven. Dit via een overzicht die zichtbaar is voor klanten vanaf de weg die toegang geeft tot het tankstation, verklaart het ministerie van Algemene Zaken en Bestuur in overeenstemming met het gezamenlijke besluit gepubliceerd in het officiële bulletin van 21 juni.

Dit gezamenlijk besluit definieert de regels van informatie voor de consument over de verkoopprijzen van vloeibare brandstoffen, meldt Huffpostmaghreb. In overeenstemming met de bepalingen van de wet inzake prijzen en concurrentie om consumenten te beschermen is de beslissing gericht op de weergave van alle soorten brandstoffen die in de stations worden verkocht. Dit in plaats van alleen de twee typen (Gasoil en Super) weer te geven zoals momenteel het geval is. De eigenaren van benzinepompen hebben maximaal 18 maanden de tijd om te voldoen aan de nieuwe regels.

Wat betreft de prijzen die via de applicatie "Mahatati" worden gegeven, benadrukte de beslissing ook de verplichting voor hen om de prijzen bij te werken. Deze nieuwe regels voor de app moeten wel per direct aangepast worden.

© Redactie 2018
marokko
pompstation
prijzen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi