BCIJ arresteert vier Daesh leden in Casablanca, Tanger, Nador en Tiznit

marokko
1
3 jul '18
De terreurverdachten wouden explosieven vervaardigen om hiermee aanslagen in Marokko te plegen

De veiligheid- en inlichtingendienst (BCIJ) heeft maandag vier personen gearresteerd die ervan verdacht worden banden te hebben met de terroristische organisatie Daesh.


De verdachten waren tussen de 19 en 24 jaar oud en actief in de steden Casablanca, Tanger, Nador en Tiznit zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Naast hun steun voor de terreuragenda van Daesh en de propaganda voor deze terroristische organisatie hebben de onderzoeken van de veiligheidsdiensten uitgewezen dat de gearresteerden explosieven wouden vervaardigen. Dit om terroristische aanslagen in het Koninkrijk te plegen, bericht het medium h24.

De operatie resulteerde in de inbeslagname van verschillende elektronische apparaten, manuscripten, wapens en documenten die de extremistische ideologie prezen. Een van de personen had nauwe banden met een terreurverdachte die gearresteerd was na de ontmanteling in mei door Marokko en Spanje van een terroristische cel verbonden aan deze radicale groep.

Deze veiligheidsoperatie die deel uitmaakt van de voortdurende inspanningen om extremistische elementen met terroristische activiteiten te identificeren. Alsook hun voornemen om terroristische acties uit te voeren als vergelding voor de tegenslagen die deze organisatie heeft opgelopen in de Syrisch-Iraakse scene.

De verdachten zullen voor het gerecht worden gebracht aan het einde van het onderzoek onder toezicht van de officier van justitie, aldus de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
daesh
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi