Smartphones en juwelen ingenomen ter waarde van 1 miljoen dirham in Bab Sebta

marokko
0
3 jul '18
De waardevolle spullen werden zonder het betalen van accijnzen de grensovergang in gesmokkeld

Het weekend was vruchtbaar voor de douane bij de grensovergang van Bab Sebta. De douane hebben juwelen en elektrische apparatuur ingenomen met een waarde van totaal 980.000 dirham, zegt de MAP.

De eerste inbeslagname vond plaats op vrijdagavond tijdens een routine controle. Ongeveer 209 smartphones en 50 iPads aan boord van een in Spanje geregistreerde auto ter waarde van 650.000 dirham werden in een auto gevonden. De goederen waren verborgen in het dashboard en de voor- en achterkant van de auto, meldden douanediensten aan de MAP. De bestuurder van de auto, een Marokkaan werd voor nader onderzoek naar het politiebureau van Tetouan gebracht.

Bij de tweede vangst waren zilveren sieraden ter waarde van 330.000 dirham ingenomrn. Een Marokkaan die in Italië woont had 27 kilo aan sieraden verborgen in heupgordels die om het lichaam gewikkeld waren. De verdachte werd aangehouden voor het "illegaal en zonder voorafgaande toestemming van de douane vervoeren van de sieraden en het niet betalen van accijnzen", bericht het medium MAP.

De verdachte is aan de gerechtelijke politie overgedragen voor nader onderzoek, onder toezicht van de procureur-generaal.

© Redactie 2018
marokko
bab sebta
illegaal
juwelen
smartphones
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi