Honderden Marokkaanse pelgrims zijn gestrand in Saoedi-Arabië

marokko
0
4 jul '18
Een meningsverschil tussen de twee reisbureaus zou de reden van de problemen zijn

Ongeveer 347 Marokkaanse pelgrims proberen om de administratieve formaliteiten in de Heilige Plaatsen te voltooien om terug te keren naar Marokko. Hun inspanningen lijken zinloos omdat het verantwoordelijke reisbureau gefaald heeft in zijn afspraken.

Na het voltooien van hun pelgrimstocht naar de heilige plaatsen, beseften de 347 pelgrims dat het reisagentschap dat hen had vergezeld, haar toezeggingen met betrekking tot de administratieve formaliteiten van terugkeer niet had nagekomen. De personen hadden geen ticket voor hun terug reis, en hun visums waren verlopen geeft het nieuwsmedium Akhbar Al Yaoum te kennen.

In een brief aan koning Mohammed VI, klagen deze pelgrims, meld de krant," over de extreem moeilijke omstandigheden waarin zij zich bevonden, terwijl de eerste groep, die op 22 juni 2018 naar Marokko zou terugkeren, nog steeds geen tickets terug heeft ".

De oorzaken van dit probleem, legt een van de Marokkaanse pelgrims uit, berusten in het feit dat de twee reisbureaus, Marokkaans en Saoedisch, hun verplichtingen niet nakwamen. Een meningsverschil tussen de twee reisbureaus zou de kern van het probleem zijn, betreurt de pelgrim. 

Wat het verstrijken van de visum en de gevolgen ervan betreft, beloofde de Marokkaanse diplomaat ook de Saudische autoriteiten in te lichten om te voorkomen dat zij hen veroordelen tot een verbod op toegang tot Saoedi-Arabië.

© Redactie 2018
marokko
saoedi-arabië
pelgrims
terugkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi